Pro Studio-konsepti

Pro Studio on meidän kehittämä tuotekonsepti joka mahdollistaa studiosi mukanaolon ja erityisesti laadukkaan ja studiotasoisen kuuntelun paikasta riippumatta. Teet sitten äänittämistä, miksaamista, masterointia tai mitä tahansa muita äänitöitä ja missä päin maailmaa tahansa, tämä konsepti toimii. 

Studiosi ei ole paikkaan sidottu vaan liikkuu tarpeen mukaan ja saundeista ei tarvitse tinkiä sillä kalusto on tarkkaan mietitty. Investoinnit tehdään kalustoon, ei kiinteisiin seiniin ja rakenteisiin.

 1. kolme erilaista tuoteperhettä riippuen kuinka paljon liikut ja mitä pääasiassa teet
 2. ei kiinteitä akustointirakenteita - studio liikkuu tarvittaessa asuinpaikkasi tai töidesi mukaan.
 3. ei suuria investointeja rakenteisiin, seiniin, akustointeihin jne. - nämä on kalliita ja työläitä sekä rakentaa että purkaa
 4. ei rakennuslupia - kaikki on siirreltävissä ja purettavissa helposti ja nopeasti. Ei kiinteitä ratkaisuja.
 5. työsi on kenties liikkuvaa (etätyö, mökillä, reissussa, välillä omassa tarkkaamossa kotona...jne.) ja kalusto sekä luotettava studiokuuntelu pitäisi kulkea mukana
 6. teet töitä myös tien päällä tai ulkomailla ja kaluston pitäisi kulkea mukana turvallisesti myös lentokoneessa
 7. hankittavissa Leasing-rahoituksella joka on joustava ilman suuria alkuinvestointeja ja päivitettävissä tarpeiden mukaan


Pro Studio VAULT - työskentelet pääasiassa samassa huoneessa tai tilassa mutta et halua investoida kiinteisiin studiorakenteisiin. Voit myös tehdä projekteja muualla silloin tällöin, sillä kalusto tai osa siitä on helppo mobilisoida niin halutessasi. Paketti käsittää:

 • alkukartoitus ja budjetointi
 • käynti paikan päällä ja huoneen akustinen mittaus
 • akustointisuunnittelu siirrettävillä elementeillä ja paneleilla toteutettuna
 • Kii Three kaiuttimet, BXT laajennuksella tai ilman + Kii Controlin.
 • tarvittaessa kaiuttimille vesitiiviit ja iskunkestävät kantolaukut koneistetuilla pehmusteilla
 • huonekorjaimet ja niiden tarpeellisuuden arviointi akustointien ja mittauksien tuloksien jälkeen
 • muut tarvittavat studiolaitteet joko kiinteisiin tai liikuteltaviin räkkeihin, esim. 500-sarjan lunchboxit, audiointerfacet, muuntimet, mikrofonit ym.
 • muut kuljetuslaukut ja -laatikot tarvittaessa


Pro Studio MOBILE - liikkuvalle audioihmiselle. Koko kalusto kulkee mukana vaikka ympäri maailmaa. Turvallisesti ja turhaa tilaa viemättä. Paketti käsittää:

 • alkukartoitus ja budjetointi
 • Kii Three kaiuttimet + Kii Controlin
 • kaiuttimille vesitiiviit ja iskunkestävät kantolaukut koneistetuilla pehmusteilla
 • akustointipanelit ja elementit helposti kiinnitettävillä ratkaisuilla + kuljetuskotelot
 • huonekorjaimet. Suositellaan erityisesti jos teet reissussa myös masterointia.
 • muut tarvittavat studiolaitteet liikuteltaviin räkkeihin, esim. 500-sarjan lunchboxit, audiointerfacet, muuntimet, mikrofonit ym. Myös vesitiiviit ja iskunkestävät räkit kelluvilla kehikoilla erityisesti lentomatkustamiseen.
 • muut kuljetuslaukut ja -laatikot


Pro Studio REC - riisuttu konsepti joka on tarkoitettu mobiili- ja kenttä-äänittämiseen. Jos äänität akustisia soittimia vaikkapa isossa puuverhoillussa salissa, konserttisalissa tai auditoriossa, tämä setti käy siihen. Kanavien määrä on valittavissa ja muut laitteet toimitetaan tarpeen mukaan. Paketti käsittää:

 • alkukartoitus ja budjetointi
 • Kii Three kaiuttimet + Kii Controlin + kaiuttimille vesitiiviit ja iskunkestävät kantolaukut koneistetuilla pehmusteilla. Tähän voidaan valita myös edullisemmat mutta laadukkaat tarkkailukaiuttimet.
 • Siirrettävät sermit ja akustointielementit
 • 500-sarjan etuasteet, eq:t, kompurat lunchboxeissa, muuntimet, kaukokaapeli, mikrofonit, kuuntelu soittajille sekä kaapelit ja telineet
 • kaikki paketoituna flight case räkkeihin tai vesitiiviisiin ja iskunkestäviin muoviräkkeihin kelluvilla kehikoilla
 • muut kuljetuslaukut ja -laatikot

Oma studiomme on rakennettu VAULT-konseptilla joten tule tutustumaan mistä on oikeastaan kyse.

Lataa tästä käytännön esimerkki:


Miksi tällainen konsepti?

Tänä päivänä moni tekee äänitöitä kotona, mökillä, reissussa, vuokratulla työpisteellä jne. ja työ voi olla myös liikkuvaa. Äänitöissä onnistuneeseen lopputulokseen vaikuttaa erityisesti laadukas ja luotettava kuuntelu joka on tämän koko konseptin idea.

Kii Three kaiuttimet - suosimme niitä koska ne toimivat myös "ei niin hyvin akustoidussa" tilassa johtuen niiden tavasta toistaa ääntä. Äänisignaalit (myös matalat taajuudet) ajetaan eteenpäin kohti kuulijaa jolloin ei aiheuteta huoneeseen heijasteita ja seisovia taajuuksia. Kuunnellaan siis kaiuttimia, ei huonetta. Meidän kokemuksen mukaan näillä kaiuttimilla ei tarvitse lopputulosta myöskään arvailla vaan päästään kerralla maaliin. Siksi niitä käytetään myös paljon masteroinnissa. Ne mahdollistavat myös kuuntelun muokkaamisen itselle sopivaksi mm. sisäisellä EQ:lla + Kii Controllilla jolloin erillistä monitoriohjainta ei tarvita. Katso tästä miten Kii Three kaiuttimet toimii akustisesti: https://www.kiiaudio.com/acoustics.php

Huonekorjaimet - edustamme Trinnovia. Jos kuunteluhuone ja -paikka muuttuu usein, tämä on erinomainen työkalu akustisten puutteiden korjaamiseen. Taajuusvaste ja vaihevirheet saadaan kuntoon ja tähän kun vielä yhdistetään Kii:n kaiuttimet ja akustointipanelit järkevästi asemoituna, niin kuuntelu onkin jo hyvin luotettava paikasta riippumatta.

Akustointipanelit - me olemme itse käyttäneet GIK Acousticsin tuotteita jo vuosia ja suhteessa hintaan niillä saadaan erittäin toimia tuloksia. Ne on myös helppo ja nopea kasata jolloin ei olla sidottu fyysiseen paikkaan ja jos studio tarvitsee siirtää, niin se onnistuu helposti.

Kuljetuslaatikot, räkit ja laukut - konsernimme CC-Case Oy on toimittanut räätälöityjä kuljetusratkaisuja vuodesta 1996 viranomaisille, yrityksille, kuluttajille joten niistä on jo pitkä kokemus. Suurin osa tuotteista on "Military Grade"-tasoa joten ne on tehty kestämään.

Studiolaitteet - me toimitamme omat edustamamme merkit sekä muut tarvittavat laitteet projektin mukaan. 

Rahoitus - tarjoamme tuotteillemme Svean leasing-rahoituksen joten saat ammattitason laitteet ja kuuntelun kustannustehokkaasti ja ilman suuria investointeja. Kaikki syntyy yhdellä sopimuksella joka on päivitettävissä ajan myötä tarpeiden mukaan. Näin Pro Studio pakettisi on huoleton ja aina ajana tasalla ja palvelee siinä tarkoituksessa missä pitääkin.

Konsepti on aina asiakaskohtainen jonka vuoksi aina tehdään alkukartoitus mitä ollaan hakemassa ja millä budjetilla. Ota yhteyttä ja kysy lisää !